class="list--recipeimages">1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
2. Zeef de bloem boven een grote kom. Roer de Solo, basterdsuiker, eieren, een snufje zout en de speculaaskruiden erdoor met een pollepel of mixer. Klop 4-5 minuten (pollepel duurt het langst) tot een smeuïg beslag.
3. Schep er 50 g pepernoten door.
4. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren cupcake-vormpjes in het bakblik. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
5. Klop de poedersuiker met de zachte Solo in 8-10 minuten met een mixer of pollepel (pollepel duurt het langst) tot een luchtige crème.
6. Verkruimel er 25 g pepernoten boven en schep ze erdoor.
7. Schep op elke cupcakeje een lepel crème en leg er een of meer pepernoten op.