Pepernootcupcakes

12
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

class="list--recipeimages">1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).

2. Zeef de bloem boven een grote kom. Roer de Solo, basterdsuiker, eieren, een snufje zout en de speculaaskruiden erdoor met een pollepel of mixer. Klop 4-5 minuten (pollepel duurt het langst) tot een smeuïg beslag.

3. Schep er 50 g pepernoten door.

4. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren cupcake-vormpjes in het bakblik. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

5. Klop de poedersuiker met de zachte Solo in 8-10 minuten met een mixer of pollepel (pollepel duurt het langst) tot een luchtige crème.

6. Verkruimel er 25 g pepernoten boven en schep ze erdoor.

7. Schep op elke cupcakeje een lepel crème en leg er een of meer pepernoten op.

Pepernootcupcakes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker