3 Meng de bloem, suiker en een mespunt zout in een grote mengkom. Voeg de koude boter toe en snijd deze in stukjes. Je kan naar eigen smaak enkele druppels amandel essence toevoegen.
4 Meng met koude handen de ingrediënten tot een glad deeg. Rol een bol van je deeg en wikkel deze in versheidsfolie. Plaats deze in de koelkast voor een minimum een halfuur.
5 Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak. Gebruik leuke koekjesvormen om koekjes uit het deeg te snijden. Leg de uitgesneden koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten. (tot ze goudbruin worden)
6 Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen voor 20 minuten. Daarna kan je deze versieren met glazuursel en suikerversieringetjes. Glazuursel: 50gr poedersuiker + enkele druppels water/ citroensap.
7 VEEL PLEZIER
Vriendinnen zandkoekjes met amandel aroma is een recept van Solo Open Kitchen