1 Je ziet ze al overal liggen momenteel in de supermarkten. De Sinterkaas snoepgoedjes, waaronder de bekende pepernoten of kruidnoten.
2 Veel te vroeg nog eigenlijk , maar ze liggen er en toen rees bij mij een idee van een cake met kruidnootjes als vulling. Ik maak geregeld de cake met stroopwafelstukjes.....dus.....nu de kruidnootjes erin. Lekker op Sinterkaasavond bij de koffie of thee.... en nu alvast voorproeven.
3 Vet een cakevorm van 28 cm in met boter en bestrooi de bodem en de zijwanden met amandelschaafsel.
4 Stel de hete lucht oven in op 150 gr en de elektrische oven op 160 graden. Zet het bakrooster net iets onder het midden in de oven.
5 Zorg, dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Mix de boter zacht en romig.. Voeg dan de suiker en de vanillesuiker toe. Mix alles weer goed totdat je een gladde massa hebt. Mix dan één voor één de eieren erdoor en klop dan 3 minuten. Voeg het cakemeel met de speculaaskruiden toe en roer er de 4 el melk bij tot een glad beslag. Tja ik zeg nu wel melk, maar.... de melk was op en... wat dan? Nu, dan proberen we toch de kook room is ook vloeibaar... proberen dus.
6 Spatel de kruidnootjes door het beslag .
7 Dan gaat de massa in de vorm met de bovenkant bestrooid met amandelschaafsel de oven in voor 60-70 minuten.