2 Meng de gesneden cherrytomaten met de rode ui, knoflook, olijfolie, balsamico azijn in een grotee kom en dek deze vervolgens af met keukenfolie. Laat de tomaten gedurende 30 minuten marineren. Giet de kom af, maar bewaar ook de afgegoten sappen.
3 Breng het afgegoten sap aan het sudderen en laat dit indikken totdat dit circa 1 á 2 eetlepels in hoeveelheid is. Giet dit vervolgens over de tomaten en roer deze door. Voeg de gesneden basilicum toe en kruid het mengsel naar smaak met peper en zout. Roer het tomatenmengsel goed door.
4 Verwarm uw oven voor op 190 graden en leg een vel bakfolie op een bakplaat. Vouw het bladerdeeg aan de randen om en leg deze op het bakfolie. Verdeel het tomatenmengsel over het gevouwen bladerdeeg en strijk het eiermengsel over de randen van het bladerdeeg. Bak de hartige taartjes gedurende 30 á 35 minuten. Verkruimel vervolgens de geitenkaas over de hartige taartjes en zet deze nogmaals in de oven gedurende 5 minuten totdat de kaas gesmolten is. Serveer deze lekkere hartige tomatentaartjes warm uit de oven of op kamertemperatuur.
5 BRON : Honingtomaten
Tomaten basilicumtaartjes met geitenkaas is een recept van Solo Open Kitchen