2 Smelt de chocolade in een kommetje in een bad kokend water. Let goed op, chocolade verbrandt gauw. Roer er tijdig door met een lepel.
3 Klop het ei los. Voeg er de suiker, vanillesuiker en boter aan toe. Meng deze door elkaar (ik heb de mixer gebruikt met beslaghaken.)
4 Zeef de bloem boven het mengsel en voeg de gesmolten chocolade toe. Meng alles goed door elkaar.
5 Leg vershoudfolie klaar (knoeiboel voorkomen) en kneed het mengsel tot een deegbal. Dit kan erg plakkerig zijn. Wanneer deze te plakkerig is, durf ik bloem toevoegen... Rol in de folie en plaats in de ijskast voor ongeveer 30 min.
6 Verwarm de oven voor op 150°c. Bekleed de bakplaten met bakpapier en bebloem een werkoppervlak.
7 Rol de deeg uit met een deegroller en steek er vormen uit. Plaats deze op de bakplaat/ -platen.
8 Plaats de bakplaat/ -platen in het midden van de oven en laat bakken voor ongeveer 20 minuten.
9 De koekjes zijn nog zacht als ze klaar zijn met bakken en worden pas harder bij het afkoelen. Plaats ze op een rooster om af te koelen.1
0 Smelt de witte chocolade in een kommetje in een bad van kokend water. 1
1 Wanneer de koekjes volledig zijn afgekoeld kan je ze 'overgieten' met de witte chocolade. Ik zelf gebruik een koffielepel waarmee ik de chocolade in een strooibeweging over de koekjes zwier. (kan zelf niet goed werken met een spuitzak/ spuitjes)1
2 Laat de chocolade hard worden. Geniet van je zelf gemaakte koekjes!1
3 Tip: Om het bakpapier te laten plakken aan de bakschotels kan je wat boter gebruiken op de tipjes van het papier.1
4 Je kan bij het smelten van de chocolade een kaneelstokje toevoegen en weer verwijderen vlak voor het toevoegen aan de deeg.