Chocolade Moelleux

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Meng 2 volledige eieren en de dooiers van de 2 overgebleven eieren met de suiker. Zeef de bloem in de kom en klop alles goed los tot een homogene massa. Smelt de chocolade samen met de boter en voeg toe aan het mengsel.
  • 2
    - Giet alles in een spuitzak en laat afkoelen in de koelkast.
  • 3
    - Verwarm de oven voor op 210°c. Hou de bakplaat apart.
  • 4
    - Wrijf de binnenzijde van de serveerringen in met een beetje boter en strooi er bloem over. Zo blijven de gebakjes niet plakken aan de serveerrringen.
  • 5
    - Plaats de ringen op de bakplaat, op een vel bakpapier.
  • 6
    - Spuit het beslag in de ringen, 2/3 vol.
  • 7
    - Bak de moelleux 7,5-8 min in de oven op 210°C. De baktijd hangt van je oven af.
  • 8
    - Maak de gebakjes voorzichtig los door langs de rand met een scherp mesje te snijden.
  • 9
    - Dresseer op een dessertbordje, eventueel met een bolletje ijs, rood fruit of chocolademousse. 1
  • 0 En nu genieten maar!

Chocolade Moelleux is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Nage van kreeft met mosselen en saffraan
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme chocolademoelleux, gemarineerde ananas met kruiden en sinaasappelsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Vierkante moelleux met clementines en chocoladestukjes
Snack
Bekijk recept
Moelleux van zalm, sint-jakobsplakjes met limoenolie, auberginecaviaar, geconcentreerd zeewiersap
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept