1 zeef de bloem in een kom of op een proper werkvlak maak in het midden een kuiltje en strooi het zout aan de buitenrand van de bloem breek de gist in 1eetlepel lauwe melk en voeg de suiker toe giet dit mengsel in het kuiltje en dek af met wat bloem klop het ei los voeg er de melk en de olie bij meng met de hand stilaan de bloem onder de opgeloste gist en voeg de helft van het melkmengsel toe daarna de vetstof en de overige melk kneed het deeg dan op het werkvlak gedurende 10min laat vervolgens 30min rijzen doorkneed even rol uit leg in een aangepaste ingevette taartvorm van 24 tot 26 cm diameter bekleed ook de rand en het werk de taart af volgens soort bak in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 30 tot 40 min doe onmiddellijk na het bekken uit de taartvorm en laat op een rooster afkoelen bij vloeibare vullingen dringt het vocht in het deeg en zal het minder gemakkelijk uitbakken laat het deeg rijzen doorkneed het en houd 1/4 apart rol de rest uit en leg het in de ingevette taartvorm doorprik met een vork de bodem op enkele plaatsen en maak de zijkanten gelijk verwerk de 5 of 6 appels tot appelmoes zoet naar eigen smaak met suiker en kaneel doe het appelmoes in de vorm schil de overige appels snijd ze in partjes verwijder het klokhuis en snijd de apartjes in dunne schijfjes leg op het appelmoes een krans appelschijfjes rol het overige deeg uit snijd het in reepjes versier rondom de taartrand met de deegreepjes klop het ei los en bestrijk de rand en de deeg reepjes mee laat nog 20min rijzen in de plaats van appelmoes kan je een laag pasteibakkersroom (banketbakkersroom) in de vorm aanbrengen daarop komen dan de appelschijfjes.