Kokosrochers (Jeroen Meus)

4
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breek de eieren en scheid de eiwitten van de dooiers. De dooiers bewaar je voor een andere bereiding.
  • 2 Weeg de nodige suiker en doe dit samen let de eiwitten in een kookpot.
  • 3 Zet de pot op een zacht vuur en blijf roeren met de garde tot de suiker in het eiwit opgelost is. Laat dit schuimig mengsel zeker niet koken. (max. 60°C) Zet de pot nadien weg van het vuur.
  • 4 Weeg de juiste hoeveelheid geraspte kokosnoot en giet dit bij het mengsel van suiker en eiwitten.
  • 5 Meng alles met de garde tot een egaal beslag.
  • 6 Snij de vanillestok overlangs en schraap er met de een mespunt de zaadjes uit. Meng de zaadjes onder het kokosbeslag.
  • 7 TIP: Bewoar de peulen van de vanillestok in een pot met suiker. Na verloop van tijd zal de suiker veranderen in heerlijke zelfgemaakte vanillesuiker.
  • 8 Rasp de gele schil van de citroen in het beslag. (Het witte deel van de schil gebruik je best niet.) De zeste zal een frisse smaak afgeven.
  • 9 Roer de zeste doorheen het beslag.1
  • 0 Als je de rochers wil bakken, verwarm de oven dan voor op 180°C.1
  • 1 Leg een vel bakpapier (of een siliconenmatje) op de bakplaat. Schep met een soeplepel rotsjes van ongeveer 4 cm diameter op een bakplaat.Maak er puntige hoopjes beslag van.1
  • 2 Bak de kleine ‘rochers’ of kokosrotsjes 10 minuten in de oven van 180°C.

Kokosrochers (Jeroen Meus) is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Jeroen Meus - Witloofslaatje met appel, walnoot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jeroen Meus - Nasi goreng met varkensblokjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jeroen Meus - Spaghetti met kip en shii take
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jeroen Meus - Penne al forno met gehaktballen
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept