Zoek
Chocoladecake
8
60 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 gr ongezouten boter
250 gr suiker
150 gr zelfrijzende bloem
6 eieren
120 gr zwarte chocolade
30 gr vanillesuiker
Bereiding
1
Verwarm de oven op 180°.
2
Bakvorm invetten en bebloemen.
3
Smelt de chocolade.
4
Smelt de boter in de chocolade.
5
Eigeel en eiwit scheiden
6
Klop het eigeel met de suiker tot je een lichtgele massa bekomt.
7
Roer de chocolade door de suiker.
8
Voeg beetje bij beetje de bloem toe, hard roeren tegen klonters.
9
Klop het eiwit en vanillesuiker tot schuim.1
0
Schep het opgeklopt eiwit onder het chocolademengsel.1
1
Bak gedurende 45 minuten op 180°.1
2
Laat 5 minuten afkoelen voor je het uit de vorm haalt.
Chocoladecake is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Chocoladetoetje
100 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje
- 10 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse chocoladedadelcake gebak
75 min-
Bekijk recept
Chocoladetoetje
100 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaartje
- 10 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse chocoladedadelcake gebak
75 min-
Bekijk recept