Appeltaart met havermout

8
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Appeltaart....... Wie lust het niet. Je kunt gewoon niet genoeg aan variëteiten hebben van dit soort gebak. Het meeste werk van een appeltaart maken, is het schillen van de appels en het snijden in blokjes.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200' C boven- en onderwarmte en vet een springvorm van 26 cm doorsnede goed in en beleg de bodem met bakpapier.
  • 3 Schil de appels en snijd ze in blokjes, meng ze met de rozijnen en voeg naar smaak kaneel toe.
  • 4 Meng het bakmeel met de suiker en de havermout door elkaar. Smelt de roomboter zachtjes op het vuur en roer goed door het meel-havermoutmengsel.
  • 5 Bekleed met driekwart van het deeg de bodem en de rand van de springvorm, druk aan met de bolle kant van een lepel. Verdeel het appel-rozijnenmengsel over het deeg en verkruimel de rest van het deeg erover en druk licht aan.
  • 6 Bak de appeltaart 40-45 minuten in de voorverwarmde oven tot de taart gaar en goudbruin is.
  • 7 Tip: Ook erg lekker om 250 g amandelspijs los te maken met een ei en een beetje citroenrasp en dit over de bodem te verdelen, voordat je de appels erin doet.
  • 8 Bron: Judith's Cakes en Caroline.

Appeltaart met havermout is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Haver-banaanpannenkoekjes
50 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Havermout-maïspannenkoekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept