1 Verwarm de oven voor op 170°C. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom.
2 Stop de boter met de suiker in een kom. Klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel (1 – 2 minuten).
3 Voeg het ei en het vanille-extract toe en klop opnieuw.
4 Voeg het bloemmengsel toe en schep door elkaar totdat je een samenhangend mengsel hebt.
5 Stop het mengsel in een spuitzak.
6 Beleg een bakplaat met bakpapier. Spuit de koekjes op de bakplaat.
7 Bak de koekjes 12 – 15 minuten in de oven of totdat de randen lichtbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat 2 minuten afkoelen. Leg de koekjes vervolgens met bakpapier en al op een rooster. Laat helemaal afkoelen.
8 Deze stap is optioneel. Smelt 100 gram chocola en dip de helft van de koekjes er in. Leg ze op een stuk bakpapier en zet in de koelkast om hard te worden.
9 Bron Yummy in my Tummy
Sprits met chocolade zo heerlijk bij de koffie of is een recept van Solo Open Kitchen