Zoete knoedels met maanzaad

6
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

class="list--recipeimages">1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Zeef de bloem op een vlak werkblad, voeg de versneden Solo, de suiker en de vanillesuiker toe. Meng en kneed tot deeg.

3. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het 1 uur in de koelkast. Na 1 uur snijd je het deeg in kleine stukken.

4. Rol de stukken deeg uit. Zorg dat ze mooi vlak zijn en vooral niet te dik.

5. Snijd cirkels uit het deeg (Ø 15 cm).

6. Leg de maanzaadjes in het midden van elke cirkel en voeg eventueel wat noten en rozijnen toe.

7. Bevestig de overstaande zijden van de knoedel voorzichtig aan elkaar. Een van de twee delen heel licht bevochtigen kan hierbij helpen. Bak de knoedels gedurende 40-50 minuten in de oven. Versier eventueel met poedersuiker.

Zoete knoedels met maanzaad is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kaasblokjes
45 min-
Bekijk recept
Bonen-venkelsalade
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept