Rolcake met aardbeienconfituur

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de suiker in de mengkom. Voeg de eieren toe en laat de keukenmachine op een stevige snelheid draaien. Voeg tussendoor een snuifje zout toe. Blijf kloppen tot een luchtige, bleek egale massa. Zeef intussen de patisseriebloem, giet ze bij het eiermengsel en laat draaien tot alles goed gemengd is.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de bakplaat in met een klontje boter. Leg erbovenop een vel bakpapier, zodat het tot aan de randen aan de bakplaat plakt. Strijk het papier zo glad mogelijk. Roer nog even door het beslag en schep het op de bakplaat. Kantel de bakplaat tot het laagje beslag zich verspreid heeft over de hele oppervlakte. Bak het beslag tot een biscuit en haal die uit de oven zodra het een licht goudbruin kleurtje krijgt. Reken 7 tot 10 minuten afhankelijk van je oven.
  • 3 Schenk de slagroom in een mengkom, voeg naar smaak suiker toe en klop luchtig en stevig.
  • 4 Neem het biscuitgebak uit de ovenschaal en draai het om. Verwijder voorzichtig het vel bakpapier. Laat de oven opstaan terwijl het gebak afkoelt. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en strooi er amandelschilfers en daarna een dun laagje suiker over. Rooster de nootschilfers goudbruin en neem regelmatig een kijkje, want ze kunnen snel verbranden. Hou de schilfers opzij.
  • 5 Bestrijk drievierden van het gebak met een laagje confituur en spatel er een dun laagje slagroom op. Rol de cake voorzichtig op. Begin bij de (korte) zijde waarop er confituur en slagroom zit. Een deel van de room druk je tijdens het rollen naar voor, waardoor je een rol krijgt, die goed vastkleeft.
  • 6 Leg de rol gebak op de 'naad'. Bestrijk met een borsteltje het oppervlak met een dun laagje confituur. Rol het gebak door de geroosterde amandelen tot er een egaal laagje nootjes aan vastkleeft.
  • 7 Snij de buitenste plakjes cake weg met een scherp mes, druk niet te hard. Serveer in dikke plakken.
  • 8 Smakelijk!

Rolcake met aardbeienconfituur is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Smoothie met crunchy muesli en confituur
Bekijk recept
Maskertaart
Nagerecht
Bekijk recept
Roze taart voor Mama
Nagerecht
Bekijk recept

kaneelrolletjes
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Lieve Lucy
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept