Aardappelcake (Recept uit 1914-1918) Wreed lekker!

8
75 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 170-180°C. Schil en kook de aardappelen. Pureer ze terwijl ze nog warm zijn met de mixer. Roer de eierdooiers met de suiker tot een lichtgele glanzende massa. Meng het citroensap en de griesmeel er onder. Klop de eiwitten met een mespuntje zout zeer stijf.
  • 2 Spatel eerst de eierdooiers door het aardappelkruim. Tenslotte snel en luchtig de eiwitten.
  • 3 Doe het beslag in een beboterde spring- of cakevorm. Laat de cake in een uur gaar en lichtbruin worden. Laat afkoelen op een taartrooster.

Aardappelcake (Recept uit 1914-1918) Wreed lekker! is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lekker potje piccalilly
35 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Lekker potje piccalilly 3 potten à 300 ml
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Lekker vruchtenpannetje
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zoet-zuur Iers rundvlees
2 uur-
Bekijk recept

Zoete-aardappelcake
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelcake
Bekijk recept
Aardappelcake
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Nieuwjaarrecept Aardappelcake
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept