1 Verwarm de oven voor op 170°C. Doe de rozijnen in een schaaltje en doe de amaretto erbij. Laat de rozijnen hierin wellen. Zet een pannetje op een zacht vuur en doe hierin de melk. Snij de vanillestok overlangs door en schraap er de zaadjes uit. Doe de zaadjes en de peul in de melk. Verhit de vanillemelk op een zacht vuur. Snij ondertussen de sneetjes brood (korsten ook) en de peperkoek in kleine stukjes. Doe deze in een mengschaal. Voeg het kaneelpoeder, de bruine suiker, de eieren, de noten en de rozijnen (zonder vocht) toe. Haal de peul uit de warme melk en giet de melk over het broodmengsel. Roer alles goed om. Blijf mengen tot je een egaal beslag krijgt. Er mogen nog grotere stukjes brood inzitten. Hak de chocolade in stukjes en meng onder het beslag. Voeg eventueel een klein snuifje zout toe (naar smaak). Beboter en bebloem je bakvorm. Giet het beslag erin en strijk het glad. Bak ongeveer een uur op 170°C.
2 Giet de room in een steelpan en breng aan de kook. Roer er je chocolade onder.
3 Giet de ganache over de afgekoelde broodpudding. Laat de chocolade opstijven en bestrooi met bloemsuiker.