1 Benodigdheden voor de vanilleroom: 200ml slagroom, 100gr mascarpone, 50gr suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1tl vanille-essence
2Voorbereiding : Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een muffinvorm in en bestrooi de holten met amandelmeel. Snijd de marsepein in stukjes en pureer die met de melk. Klop de boter schuimig met de suiker. Klop de eieren er een voor een door. Meng de bloem met het bakpoeder en zuiveringszout, zeef het boven de boter-ei massa en klop er de marsepeinmassa door. Verdeel het beslag over de holten van de vorm en bak de cupcakes ca. 20min in het midden van de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.
3 Klop alle ingrediënten voor de vanilleroom tot een dik mengsel. Snijd de cupcakes horizontaal doormidden. Schep op elke onderste helft 1 eetlepel room en leg de bovenste helft erop. Vul een spuitzak en spuit de room op de cupcakes. Rooster amandelschaafsel in een droge koekenpan en strooi het over de cupcakes.
Marsepeincupcakes met vanilleroom is een recept van Solo Open Kitchen