2 Meng alle ingrediënten voor het deeg, behalve de boter, in een kom. Zorg dat je de gist en het zout in aparte hoeken strooit. Kneed het deeg 2 minuten door. Voeg dan de boter toe in blokjes en kneed nog eens 4 minuten met een elektrische mixer tot een soepel deeg.
3 Verdeel het deeg in bolletjes van 80 gram ( ca had 11 bolletjes) en leg ze op een stuk bakpapier. Bedek ze met een theedoek en laat 20 minuten rusten.
4 Meng de basterdsuiker met het kaneelpoeder in een ovenschaal.
5 Rol elk bolletje deeg uit tot een streng van 30 centimeter. Bestrijk de streng met wat water en leg hem in het suikermengsel. Rol erdoorheen. Wikkel de streng nu twee keer om drie vingers heen en stop het uiteinde bovenin het broodje Verdeel de broodjes over de bakplaat met voldoende afstand van elkaar.
6 Laat de bolussen nog 5 minuten rijzen.
7 Zet de bolussen in de oven en bak ze in 7 minuten af. Haal ze uit de oven en keer ze direct om op een grote schaal (of een andere bakplaat). Laat even afkoelen, niet te lang, warm zijn ze het lekkerst!
8 Teveel bolussen?
9 Gewoon even goed inpakken met plastic folie en in een diepvrieszakje doen. Dan laten ontdooien en misschien nog even opwarmen in een warme oven (of, als je echt niet kunt wachten, de magnetron).1
0 Prima.1
1 Bron Yummy in my Tummy en Rudolf van Veen
Zeeuwe Bolussen of kaneelbroodjes is een recept van Solo Open Kitchen