Wortelcake

6
90 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de cake:
  • 2 Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een vierkante bakvorm (30x30 cm) in en bestuif met bloem.
  • 3 Doe de geraspte wortelen in een kom en besprenkel met het citroensap. Roer om.
  • 4 Snijd de Solo in kleine stukjes en doe ze in een tweede kom. Voeg de suiker toe en klop het mengsel met een elektrische klopper of met de hand tot het licht en luchtig wordt.
  • 5 Voeg de eieren een voor een toe aan het mengsel. Voeg daarna het sinaasappelsap, de zeste van sinaasappel en de cognac toe en blijf mengen op een lage snelheid.
  • 6 Meng in een aparte kom de bloem met de Maïzena en de kaneel. Voeg deze droge ingrediënten toe aan het mengsel. Blijf kloppen tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  • 7 Voeg de wortelen, de walnoten en de rozijnen toe. Meng met een spatel. Giet het mengsel in de bakvorm.
  • 8 Bak gedurende ongeveer 70 minuten. Controleer even voor het einde van de baktijd of de cake al gaar is door met een brochettestokje in het midden van de cake te prikken. Kleeft er geen deeg meer aan? Dan is de cake klaar. Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrekje.
  • 9 Voor het glazuur:1
  • 0 Giet het sinaasappelsap in een kom en voeg geleidelijk aan de poedersuiker toe. Blijf voortdurend roeren met een klopper tot het glazuur de juiste dikte krijgt. Smeer het glazuur uit over de afgekoelde cake.1
  • 1 Als je wilt, kun je de cake nog versieren met worteltjes uit marsepein of fondant.

Wortelcake is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Wortelcake
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Carrot cake (wortelcake)
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Sipke Jan’s Worteltaart
2 uur-
Bekijk recept
Spinazie-wortelcake
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Wortelcake
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Carrot cake (wortelcake)
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Sipke Jan’s Worteltaart
2 uur-
Bekijk recept
Spinazie-wortelcake
20 min Bijgerecht
Bekijk recept