Appelbollen

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Mix de bloem, Solo, suiker, vanillesuiker en het ei tot deeg.
  • 3 Kneed het deeg en rol het uit.
  • 4 Snij er vierkanten uit die volledig rond een halve appel passen.
  • 5 Snij nu de appels in tweeën, verwijder het klokhuis en leg de halfjes elk op een vierkant.
  • 6 Vul de uitholling met confituur of rozijnen. Vouw vervolgens de hoekjes van de vierkanten naar binnen en druk de zijkanten samen.
  • 7 Als dat niet goed lukt, rek het deeg dan een beetje uit en bevochtig lichtjes één kant per hoekje, maar overdrijf niet.
  • 8 Zet de appeltjes op een bakplaat en bak ze goudbruin. Werk af met poedersuiker.

Appelbollen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde appelbollen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelbollen met vanille en spijs
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelbollen met rozijnen
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde appelbollen
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelbollen met vanille en spijs
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelbollen met rozijnen
20 min Nagerecht
Bekijk recept