Bananentaart

6
75 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • 2 Mix de margarine, poedersuiker, zout en vanillesuiker tot een gladde massa. Voeg één voor één de eierdooiers toe.
  • 3 Klop het eiwit stijf en meng het samen met de bloem onder het beslag. Mix alles en voeg er dan de schijfjes banaan en 1 koffielepel maanzaadjes aan toe.
  • 4 Vet een ronde bakvorm in (diameter: 25 centimeter) en bestrooi de binnenkant met broodkruimels. Doe het beslag erin.
  • 5 Plaats de bakvorm in de oven en laat het beslag 50 minuten bakken. Prik met een tandenstoker of een houten satéstokje in het midden van de taart. Als de prikker er droog uitkomt, is de taart klaar.
  • 6 Bedek de taart met de zure room en bestrooi met de overige maanzaadjes (of gewoon met poedersuiker).

Bananentaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-bananentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde bananentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananentaart met sinaasappelmarmelade
60 min - Nagerecht
Bekijk recept

Chocolade-bananentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde bananentaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Bananentaart met sinaasappelmarmelade
60 min - Nagerecht
Bekijk recept