2 VOORBEREIDING: Warm de oven voor op 180°c. en vet de tartelette vormen in met boter.
3 BEREIDING: Klop de eieren onder de amandelpoeder en suiker tot alles mooi onder elkaar zit. Voeg de zachte boter toe en meng alles tot een geheel. Als laatste voeg je de bloem toe.
4 Neem de bakvormen: Persoonlijk vond ik het gemakkelijk om de bakvorm op het deeg te leggen en er met mijn mesje rond te snijden (iets groter dan de vorm zelf). Zorg ervoor dat de deeg goed in de vorm past/ aangedrukt is.
5 Prik met een vork voldoende gaatjes in de bodem en besmeer de bodem met abrikozen confituur. Neem de rozijntjes en snij ze in kleine stukjes. Verdeel deze over de vormen.
6 Verdeel de deeg over de vormen en besprenkel de frangipane met amandelessence. Plaats in de oven voor ongeveer 20 min (kleine vormen), 35 min (1 grote vormen). Prik met een stokje, wanneer deze zonder deeg eruit komt, dan is deze klaar. Haal uit de oven en laat een tiental minuten afkoelen. Tik met je vingers op de bodem om de frangipane uit de vorm te halen.
7 Strooi amandel schaafsel op de frangipane.
8 DECORATIE: neem een kopje met bloemsuiker en voeg druppel per druppel wat water toe tot je een werkbaar glazuur krijgt. Giet deze op het midden van de frangipane.
9 SMAKELIJK1
0 TIP: Je kan de overschot van het bladerdeeg gebruiken om de ruitvormige figuren te creëren op onze frangipane.
Verrassende Fragipane met rozijntjes is een recept van Solo Open Kitchen