2 Snijd om te beginnen het spek in blokjes, de olijven in ringetjes en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Neem een kom en meng er de bloem en het bakpoeder in. Voeg de eieren toe. Voeg ook de spekblokjes, de olijven en de zongedroogde tomaten toe. Kruid met een snuifje zout en een klein beetje peper. Meng alles goed.
3 Voeg de melk toe en meng opnieuw. Laat ondertussen de Solo smelten in een pannetje of in de microgolfoven. Laat de gesmolten Solo eventjes afkoelen en voeg toe aan het mengsel. Meng alles zachtjes met een lepel en voeg de verse kruiden toe.
4 Schep met een lepel porties van het mengsel in papieren muffinvormpjes. Vul ze ongeveer voor 2/
5 Zet de vormpjes op een bakplaat en bak ze in de oven gedurende 30 tot 40 minuten.
6 Controleer of de muffins gaar zijn met behulp van een satéstokje. Prik in het midden van de muffin. Als er geen deeg meer aan het stokje kleeft, dan zijn de muffins klaar.