Eenvoudige en snelle appelcake

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180-200 °C.
  • 2 Schil de appels, snijd ze in kwartjes en verwijder de pitjes.
  • 3 Snijd eerst enkele fijne reepjes appel die je aan de kant legt voor de afwerking. Snijd de rest van de kwartjes in blokjes van ongeveer 1 cm die je, indien nodig, met citroensap besprenkelt.
  • 4 Neem een kom en voeg de gesmolten Solo, de poedersuiker en de citroenzeste toe en meng alles goed samen.
  • 5 Voeg de eieren één voor één toe en blijf intussen alles goed omroeren. Bestrooi het geheel met de bloem en het bakpoeder. Pas als laatste mag je de appelstukjes toevoegen.
  • 6 Eens je een glad beslag hebt, doe je het in een ronde schotel die je lichtjes met boter hebt ingevet. Werk af met de dunne appelreepjes en bestrooi met de bruine suiker.
  • 7 Bak gedurende 40 minuten.

Eenvoudige en snelle appelcake is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ronde appelcake
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appelcake
15 min Gebak
Bekijk recept
Karamel-appelcake
1 uur-
Bekijk recept
Amandel-appelcake met vanille crème fraîche (glutenvrij)
1 uur-
Bekijk recept

Eenvoudige courgettesoep
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Eenvoudige rodekool
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Eenvoudige tiramisu
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Zalmrilette met geroosterde tomatendressing
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept