1 Snijd de helft van de boter in kleine blokjes. Rasp en pers de citroenen. Splits de eieren.
2 Meng in een kom de bloem en blokjes boter met uw vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Voeg een paar eetlepels koud water toe en kneef alles snel tot een deelbal.
3 Laat het deeg verpakt in huishoudfolie 15 minuten in de koelkast stevig worden.
4 Verwarm de oven voor op 180 graden.
5 Rol het deel op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van 22 cm en bekleed de vorm met het deeg. Druk het deeg aan de rand goed aan.
6 Prik het deeg op de borem elke centimeter met een vork.
7 Bak de taartbovem in de oven in 15-20 minuten gaar.
8 Neem de taartbodem uit de oven en schakel de tempratuur terug naar 150 graden.
9 Breng in een pan een vierde water met het citroensap, de citroenrasp en een derde van de suiker aan de kook en los al roerende de suiker op. 1
0 Roer in een kommetje de maizena met de rest van het water tot een papje en voeg dit al roerende aan het citroenmengsel toe. 1
1 Breng het mengsel al roerende weer aan de kook en laat het 1 minuut zachtjes koken tot het een vla wordt. 1
2 Neem de pan van het vuur en roer de eidooiers en tot slot ook de overige boter erdoor. 1
3 Strijk de citroenvla in de taartbodem uit. 1
4 Klop in een schone kom de eiwitten zo stijf dat er pieken ontstaan. Voeg dan al kloppend beetje bij beetje de rest suiker toe en blijf kloppen tot het eiwit stevig wordt en gaat glanzen. 1
5 Strijk de meringue over de vulling uit, de vulling moet helemaal bedekt zijn. 1
6 Schuif de taart in de oven en bak de taart 40 minuten tot de meringue bleekbeige van kleur is en stevig aan de buitenkant. 1