1 Deze heerlijke taart is ook een recept uit het magazine gezond idee van de universiteit van Maastricht.( net als de kipquiche met champignons)
2 De taart is verantwoord, lekker en bevat per punt maar 115 kcal omdat er gebruik wordt gemaakt van slanke zuivel en zoetstof. Bovendien is de bereiding slechts 20 minuten. Alleen moet je wat geduld kunnen opbrengen om de taart te laten opstijven in de koelkast. De taart is geschikt om te eten als ontbijt, tussendoortje of dessert.
3 Leg op de bodem van de springvorm een royaal stuk bakpapier, zet de rand erop en bekleedt ook de wand van de vorm.
4 Snij de randjes van de eierkoeken en snij ze in stukken. Beleg de bodem van de vorm met de stukken eierkoek.
5 Week de blaadjes gelatine in ruim koud water ca 5 min. Meng de stevia door de Griekse yoghurt.
6 Klop de slagroom stijf.
7 Verwarm het sinaasappelsap in een pannetje . Neem de pan van de warmtebron en los al roerende de uitgeknepen blaadjes gelatine erdoor. Laat 5 min afkoelen en meng dan het sap door de yoghurt.
8 Spatel er luchtig de slagroom door.
9 Stort het yoghurtmengsel op de eierkoekjes bodem.1
0 Plaats de vorm voor minimaal 3 uur in de koelkast.1
1 Verwijder de rand en trek voorzichtig het bakpapier van de rand. 1
2 Zet de taart op een schaal en versier met vers fruit naar keuze. Strooi eventueel wat poedersuiker over de taart.1
3 Bron zie bij beschrijving. Eigen foto
Griekse yoghurttaart met vers fruit is een recept van Solo Open Kitchen