1 Nog ff maken voor de kerst voor bij de koffie, thee, of chocolademelk. Zien ze er niet schattig uit? Ach en kerst of geen kerst. Als je deze koekjes bakt met een reepje uitgesneden maakt de vorm rond, driehoekig vierkant, of what ever niets meer uit..
2 Het is gewoon een originele presentatie toch?
3 En...zo klaar ook nog.
4 Kneed de boter, poedersuiker, vanillesuiker, zout en bloem tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in twee delen en kneed (eventueel) door één deel iets cacaopoeder. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa dertig minuten rusten in de koelkast.
5 Verwarm de oven voor op 170 graden. Bestuif het aanrecht met bloem en rol (de twee soorten) het deeg uit tot een plak van circa 4 millimeter dik.
6 Steek er vormpjes uit; bijvoorbeeld sterren of kerstboompjes. Snijd vervolgens met een scherp mes een rechthoekige reep uit het koekje, zodat je hem straks over je kopje kunt hangen.
7 Leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en zet de bakplaat een kwartiertje in de vriezer of wat langer in de koelkast, hierdoor zullen de koekjes hun vorm niet verliezen.
8 Bak de koekjes in 13-15 minuten gaar of tot ze goudbruin zijn. Draai de bakplaat halverwege het bakken om.
9 Laat de kerstkoekjes daarna goed afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.1
0 Versier eventueel met een icing1
1 Culy.nl deels eigen
Kerstkoekje aan je kopje, glas, of beker is een recept van Solo Open Kitchen