chocolade-rol

6
90 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Benodigdheden:
  • 2 6 eieren, 90 gr suiker, 90 gr bloemsuiker, 50 gr boter, 110 gr bloem, 40 gr maïzena,
  • 3 1 koffielepel bakpoeder, 2 eetlepels cacaopoeder
  • 4 Vanilleboterroom – mokkaboterroom of pralinéboterroom of slagroom
  • 5 3 lepels sinaasappellikeur, kerstversiering
  • 6
    Voorbereiding
    swijze:
  • 7 Rolbiscuit:
  • 8 Warm de oven voor op 180°C.
  • 9 Klop de eiwitten stijf.1
  • 0 Voeg suiker bij de opgeklopte eiwitten en klop verder luchtig op.1
  • 1 Roer kor, op lage stand dooiers en gesmolten boter (zo koud mogelijk) onder (of spatelen).1
  • 2 Roer daarna kort en op lage stand bloem, aardappelbloem, cacaopoeder en bakpoeder onder.1
  • 3 Breng op de bakplaat hier en daar een beetje boter als kleefmiddel voor het bakpapier. Beboter je bakvel eerst en verdeel het deeg hierover.1
  • 4 Bak 12 minuten op 180°C (na 9 minuten al gaan kijken, het kan snel gaan).1
  • 5 Leg een vochtige handdoek op het werkvlak, daarop een vel bakpapier.1
  • 6 Haal het gebak uit oven en keer het hierop om.1
  • 7 Verwijder het papier dat aan het gebak kleeft.1
  • 8 Rol het gebak op met papier en keukenhanddoek. Laat opgerold afkoelen, met confituur ofzo, mag dit al direct ertussen.1
  • 9 Afwerking: (met ongeveer 1/3 vanilleboterroom en 2/3 mokkaboterroom)2
  • 0 Ontrol de biscuit en besprenkel met sinaasappellikeur.Besmeer met vanille-boterroom.Rol terug op.Maskeer de hele boomstam met een dun laagje mokka- of pralinéboterroom (dikke gekartelde spuitmond. Geef er met behulp van een vork een schorsachtig uitzicht aan).Zet de boomstronk in de koelkast om op te stijven.Versier met decoratieVanille-boterroom: 250 gr boter, 150 gr griessuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 ½ dl melk, 50 gr vanillepoeder.Bereid een dikke vanillepudding met melk, vanillebloem, suiker, vanillesuiker.Roer de boter romig wit en voeg bij de lauwe room. Klop lang door.Mokkaboterroom:Los 1 lepel oploskoffie op in 2 lepels kokend water. Roer goed glad en meng onder 2/3 van de boterroom.Pralinéboterroom: Meng 50 gr praliné onder 2/3 van de boterroom.

chocolade-rol is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Sushi volcano surf'n turf
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmrolletjes
Snack
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept