4 Vanilleboterroom – mokkaboterroom of pralinéboterroom of slagroom
5 3 lepels sinaasappellikeur, kerstversiering
6Voorbereiding swijze:
7 Rolbiscuit:
8 Warm de oven voor op 180°C.
9 Klop de eiwitten stijf.1
0 Voeg suiker bij de opgeklopte eiwitten en klop verder luchtig op.1
1 Roer kor, op lage stand dooiers en gesmolten boter (zo koud mogelijk) onder (of spatelen).1
2 Roer daarna kort en op lage stand bloem, aardappelbloem, cacaopoeder en bakpoeder onder.1
3 Breng op de bakplaat hier en daar een beetje boter als kleefmiddel voor het bakpapier. Beboter je bakvel eerst en verdeel het deeg hierover.1
4 Bak 12 minuten op 180°C (na 9 minuten al gaan kijken, het kan snel gaan).1
5 Leg een vochtige handdoek op het werkvlak, daarop een vel bakpapier.1
6 Haal het gebak uit oven en keer het hierop om.1
7 Verwijder het papier dat aan het gebak kleeft.1
8 Rol het gebak op met papier en keukenhanddoek. Laat opgerold afkoelen, met confituur ofzo, mag dit al direct ertussen.1
9 Afwerking: (met ongeveer 1/3 vanilleboterroom en 2/3 mokkaboterroom)2
0 Ontrol de biscuit en besprenkel met sinaasappellikeur.Besmeer met vanille-boterroom.Rol terug op.Maskeer de hele boomstam met een dun laagje mokka- of pralinéboterroom (dikke gekartelde spuitmond. Geef er met behulp van een vork een schorsachtig uitzicht aan).Zet de boomstronk in de koelkast om op te stijven.Versier met decoratieVanille-boterroom: 250 gr boter, 150 gr griessuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 ½ dl melk, 50 gr vanillepoeder.Bereid een dikke vanillepudding met melk, vanillebloem, suiker, vanillesuiker.Roer de boter romig wit en voeg bij de lauwe room. Klop lang door.Mokkaboterroom:Los 1 lepel oploskoffie op in 2 lepels kokend water. Roer goed glad en meng onder 2/3 van de boterroom.Pralinéboterroom: Meng 50 gr praliné onder 2/3 van de boterroom.