Pindakaas koekjes

8
30 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Deze pindakaaskoekjes zijn onwijs makkelijk, superlekker en een echte crowd pleaser. Pas op dat je niet al het beslag opsnoept voordat ze de oven in gaan…
  • 2 Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in een grote kom de zachte boter, pindakaas, kristalsuiker en bruine basterdsuiker met een mixer (een staande mixer of handmixer). Dit hoeft niet lang gemixt te worden, zodra het een mooie bruine gladde massa is, is het goed.
  • 3 Voeg 1 ei, snuf zout en de vanille-essence toe en mix even door. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix kort door.
  • 4 Maak met behulp van een ijslepel (of gewone lepel) hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ruimte tussen de koekjes, want ze zullen nog een beetje uitlopen. Met een gewone ijslepel haal je ongeveer 16 koekjes uit dit beslag; als je kleinere hoopjes maakt, maak je automatisch meer koekjes.
  • 5 Bak de koekjes ongeveer 15 minuten op 175 graden totdat de randjes licht goudbruin kleuren. De koekjes zelf zullen nog zacht aanvoelen: wees niet bang, dit hoort! Zodra de koekjes afkoelen worden ze harder.
  • 6 Culy .nl

Pindakaas koekjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Koekjes in de vorm van kerstbomen
Snack
Bekijk recept
Paaskoekjes
1 min Nagerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gazpacho van witte chocolade en kokosnoot, frambozensorbet
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Rendang van Cisca
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden
30 min-
Bekijk recept
Kipsaté
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante kip van de Antillen met zelfgemaakte pindakaas
2 uur-
Bekijk recept