1Voorbereiding van de cupcakes: klop de Solo en de bruine suiker op tot een licht en luchtig mengsel. Blijf kloppen en voeg er geleidelijk aan de eieren bij.
2 Voeg de bloem, het bakpoeder en de cacao toe en klop tot de ingrediënten mooi gemengd zijn. Voeg de fijngehakte chocolade toe en roer voorzichtig.
3 Plaats papieren vormpjes in de muffinvorm en vul ze met behulp van een lepel voor 3/4 met cupcakedeeg. Bak gedurende 20 minuten op 180 °C. Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat ze afkoelen.
4Voorbereiding van de botercrème: smelt de chocolade au bain-marie.
5 Neem een mixer en klop de Solo en de poedersuiker op. Voeg op het einde de gesmolten pure chocolade toe. Meng goed.
6 Decoreer de cupcakes met de chocoladecrème en Smarties/M&M’s. Voor de crème gebruik je een spuit of een spuitzak met een stervormig spuitmondje.
7 Smakelijk!
Cupcakes met vogelnestjes uit chocoladecrème is een recept van Solo Open Kitchen