1Voorbereiding van de cupcakes: klop de Solo en de suiker op tot een licht en luchtig mengsel. Blijf kloppen en voeg er geleidelijk aan de eieren bij.
2 Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe en klop tot de ingrediënten mooi gemengd zijn.
3 Voeg daarna de amandelschilfers toe en roer voorzichtig met een lepel.
4 Plaats papieren vormpjes in de muffinvorm en vul ze met behulp van een lepel voor 3/4 met cupcakedeeg. Bak gedurende 20 minuten op 180 °C. Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat ze afkoelen.
5Voorbereiding van de botercrème en de vogeltjes: smelt de 100 g witte chocolade au bain-marie en doop er de amandelen in. Laat ze naast elkaar uitharden op een strook bakpapier.
6 Smelt de 40 g witte chocolade au bain-marie.
7 Neem een mixer en klop de Solo, de poedersuiker en het amandelextract op. Voeg op het einde de gesmolten witte chocolade toe. Meng goed.
8 Vorm nestjes op de cupcakes met de botercrème en de gehakte amandelen.
9 Snijd de rolfondant in kleine driehoekjes en lijm ze met de gesmolten chocolade vast op de chocolade-amandelen om de bekjes en vleugels te maken. Voor de oogjes gebruik je een beetje gesmolten chocolade. Plaats 3 vogeltjes in elk nestje. 1