1 Meng de cacao met de melk, de Solo, de kristalsuiker en de vanille-essence.
2 Voeg er de bloem, de chocoladestukjes, de opgeklopte eierdooiers en het zout bij.
3 Meng de stijfgeklopte eiwitten er voorzichtig onder tot het mengsel dik maar vloeibaar is.
4 Giet het mengsel in een ingevette en met bakpapier beklede bakvorm (20 x 20 cm).
5 Bak op 170 °C tot het deeg gerezen is en stevig is geworden (15 à 20 minuten).
6 Haal de bakvorm uit de oven, laat het gebak afkoelen en snijd het in vierkantjes.
7 Wil je je brownies cadeau doen? Dan kan je ze verpakken in mooie luchtdichte doosjes. Of gebruik kleine schaaltjes: leg er 2 of 3 brownies op, die je eerst in vershoudfolie wikkelt, en verpak het pakketje daarna in gekleurde cellofaan. Bind de uiteinden vast met een lintje, zodat je een mooi geschenk krijgt.