Chocolade-karamelkoekjes

6
90 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de boter en de poedersuiker in de kom van de keukenmachine. Klop tot een romige massa.
  • 2 Vervang de klopper door de kneedhaak.
  • 3 Voeg de bloem, het zout en de vanille toe en meng tot het deeg een mooie bal vormt.
  • 4 Kneed het deeg tot een worst van ongeveer 5 cm doorsnede. Verpak de deegworst in plastic folie en leg ze 20 minuten in de diepvries.
  • 5 Verwarm de oven voor op 175° en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • 6 Snij van het halfbevroren deeg koekjes van ongeveer 0,5 cm en leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes 12 tot 15 minuten tot de randen lichtbruin zijn.
  • 7 Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  • 8 Doe de karamelsnoepjes met de room in een kommetje en smelt ze in de microgolfoven door ze telkens 1 minuut op half vermogen op te warmen. Roer tussendoor telkens om tot de karamel met de room een vloeibaar geheel vormt.
  • 9 Lepel op elk koekje 2/3 theelepel karamel. De karamel vormt vanzelf een mooi, glad laagje. 1
  • 0 Breek de chocolade in kleine stukjes in een kommetjes en smelt hem op dezelfde manier als de karamelsnoepjes. 1
  • 1 Lepel bovenop de karamellaagjes een theelepel chocolade. Smeer de chocolade over het koekje met de achterkant van de lepel. 1
  • 2 Laat de koekjes een uurtje afkoelen tot de chocolade gestold is.

Chocolade-karamelkoekjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Koffie Granite
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept