1 Doe de boter en de poedersuiker in de kom van de keukenmachine. Klop tot een romige massa.
2 Vervang de klopper door de kneedhaak.
3 Voeg de bloem, het zout en de vanille toe en meng tot het deeg een mooie bal vormt.
4 Kneed het deeg tot een worst van ongeveer 5 cm doorsnede. Verpak de deegworst in plastic folie en leg ze 20 minuten in de diepvries.
5 Verwarm de oven voor op 175° en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
6 Snij van het halfbevroren deeg koekjes van ongeveer 0,5 cm en leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes 12 tot 15 minuten tot de randen lichtbruin zijn.
7 Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
8 Doe de karamelsnoepjes met de room in een kommetje en smelt ze in de microgolfoven door ze telkens 1 minuut op half vermogen op te warmen. Roer tussendoor telkens om tot de karamel met de room een vloeibaar geheel vormt.
9 Lepel op elk koekje 2/3 theelepel karamel. De karamel vormt vanzelf een mooi, glad laagje. 1
0 Breek de chocolade in kleine stukjes in een kommetjes en smelt hem op dezelfde manier als de karamelsnoepjes. 1
1 Lepel bovenop de karamellaagjes een theelepel chocolade. Smeer de chocolade over het koekje met de achterkant van de lepel. 1
2 Laat de koekjes een uurtje afkoelen tot de chocolade gestold is.