Zonnebloemtaart met bosbessen

55 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

class="list--recipeimages">1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C voor een heteluchtoven).

2. Neem een kom en meng de bloem, de Solo, de poedersuiker, het bakpoeder en de roomkaas. Leg het deeg op een bebloemd werkvlak en kneed het snel.

3. Rol het deeg uit en snijd er een cirkel met een diameter van 33 cm uit. Leg het deeg in de ingevette bakvorm van 30 cm (dan heb je nog 3 cm over voor de randen). Maak in de randen van het deeg om de 5 mm een inkeping naar de buitenkant van de cirkel. Snijd ongeveer 3 cm diep. Zo krijg je rondom de taart allemaal strookjes.

4. Om de rand van de taart echt op een zonnebloem te laten lijken, draai je de strookjes per twee samen.

5. Strijk de rand daarna in met een beetje losgeklopt ei. Bak gedurende een 15-tal minuten in de voorverwarmde oven.

6. Bereid de vanillepudding zoals aangegeven op de verpakking (als die te dik is, kun je iets meer melk toevoegen).

7. Laat de pudding afkoelen en vul er daarna de taartbodem mee. Gebruik een spatel om de bovenkant mooi vlak te strijken.

8. Was de bosbessen en laat ze drogen op een paar vellen keukenpapier. Versier de taart dan met de bosbessen. Je zonnebloemtaart is helemaal klaar!

Zonnebloemtaart met bosbessen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Fondue Savoyarde
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bananenbrood
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt met bosbessen
10 min Gebak
Bekijk recept
Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept