class="list--recipeimages">1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Neem een kom en meng de suiker, het water, de bloem en de Solo Patisserie samen.
3. Voeg er de eidooiers aan toe.
4. Kneed het deeg, rol het in folie en plaats het vervolgens gedurende 30 minuten in de koelkast.
5. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak. Bedek een bakvorm met een diameter van ongeveer 26 cm met bakpapier en plaats er het uitgerolde deeg in. Prik met een vork kleine gaatjes in het deeg en zorg ervoor dat het niet kan rijzen tijdens het bakken (plaats er bijvoorbeeld graantjes of rijst in). Bak op 180 graden tot het deeg een goudbruine kleur heeft. Laat het nadien afkoelen.
6. Laat nu voor de vulling de witte chocolade smelten au bain-marie. Eens gesmolten haal je de chocolade van het vuur.
7. Voeg nu de mascarpone toe en meng tot een homogeen geheel met een lepel.
8. Strijk vervolgens de vulling uit op het afgekoelde deeg en werk af met het de bosbessen. Besprenkel de taart met poedersuiker en werk af met limoenzeste en muntblaadjes.
Taart met witte chocolade en bosbessen is een recept van Solo Open Kitchen