Roosvormige appeltaart

110 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

class="list--recipeimages">1. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C voor een heteluchtoven).

2. Meng de bloem met de poedersuiker, de Solo Patisserie, het ei en de eidooier en kneed het deeg.

3. Schil de appels. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in fijne schijven.

4. Giet het water en het citroensap in een pan. Voeg de appelplakjes toe en warm alles 2 tot 3 minuten op (laat het niet koken, de appelschijven moeten gewoon zacht en buigzaam zijn).

5. Rol het deeg uit en snijd er een cirkel met een diameter van 33 cm uit. Leg het deeg in de ingevette bakvorm van 30 cm (dan heb je nog 3 cm over voor de randen). Leg de appelschijfjes op die manier dat ze de vorm van een roos aannemen. Om een roos te maken, begin je aan de buitenste rand: leg de appelschijfjes gedeeltelijk over elkaar en buig ze lichtjes in golven. Doe hetzelfde met de andere schijfjes tot in het midden. Op het einde vormen de appelschijfjes een roos. Doe verder op dezelfde manier tot er langs de hele rand van de taart roosjes liggen. Bak de taart ongeveer 40-50 minuten in de voorverwarmde oven.

6. Terwijl de taart in de oven zit, maken we de pudding. Bereid de vanillepudding zoals aangegeven op de verpakking (als die te dik is, kun je iets meer melk toevoegen).

7. Laat de pudding wat afkoelen en giet die in het midden van de gebakken taart. Bestrooi de taart met kaneel en poedersuiker. Je roosvormige appeltaart is klaar!

Roosvormige appeltaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Roosvormige appelcupcakes
110 min Nagerecht
Bekijk recept