normandische appeltaart

6
75 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 laat de rozijnen een nacht weken in de calvados
  • 2 verwarm de oven op 180 °
  • 3 schil de appels en snij ze in blokjes
  • 4 beboter een ronde bakvorm en bestooi hem met bloem
  • 5 klop de eidooiers op met de rietsuiker tot een witte massa
  • 6 voeg met een spatel de gezeefde bloem toe. klop de eiwitten op met een snuifje zout tot ze goed stijf zijn en in de pot blijven hangen.
  • 7 Voeg de rozijnen met calvados toe bij het eidooier mengsel en spatel voorzichtig het eiwit eronder
  • 8 meng de appelblokjes onder het beslag en doe dit in de bakvorm
  • 9 afbakken in een oven van 180° gedurende 60 min. Moest de taart te donker kleuren voor het einde van de baktijd kan men een stuk aluminiumfolie op de taart leggen.1
  • 0 smakelijk1
  • 1 opeten

normandische appeltaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel-citroentaart van de barbecue
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Appeltaart met amandel
85 min
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept

Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Normandische appeltaart
20 min Gebak
Bekijk recept
Normandische appeltaart
2 uur-
Bekijk recept
Hammetje op Normandische wijze
35 min Voorgerecht
Bekijk recept