appeltulband

8
80 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven op 180°
  • 2 Schil de appelen en snij ze in blokjes.
  • 3 Giet wat rietsuiker en kaneel over de appelen en meng goed
  • 4 Doe de boter (op kamertemperatuur) in een kom en klop ze tot créme. Voeg afwisselend de suiker,vanillesuiker en de eieren toe.
  • 5 Meng maizena, bloem en bakpoeder en zeef ze. spatel de bloem onder het beslag.
  • 6 Beboter en bebloem een tulbandvorm. Schep 1/3 van het beslag in de vorm. leg daarop 1/2 van de appels. Weer 1/3 van het beslag en 1/2 van de appels. Eindig met de rest van het beslag
  • 7 Zet de vorm 60 minuten in de oven
  • 8 Zet de tulband op een rooster en prik met een tandenstoker gaatjes in de bovenzijde. Giet voorzichtig de appeljenever over de cake
  • 9 Bestrooi met bloemsuiker

appeltulband is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Appeltulband
0 min
Bekijk recept

Appeltulband
0 min
Bekijk recept