1 Op mijn verjaardag werd ik verrast met een Italiaans pakket met allerlei heerlijkheden. De buffelmozzarella had nog een houdbaarheid tot 19 september... daar moest dus snel wat mee gebeuren. In huis..., tomaten, de mozzarella, een plantje basilicum en het idee van een caprese was een feit. Maar geen caprese salade.
2 Voor ons tweetjes gebruik ik een kleinere maat quichevorm en deel de beschreven ingrediënten door
2
3 Verwarm je oven voor op 180 graden. Vet een quichevorm in met beetje olie of vloeibare margarine en bekleed de vorm met het ontdooide taartdeeg. Bestrooi de bodem met een dun laagje paneermeel.
4 Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan zonder vetstof 3 minuten en laat ze afkoelen op een bord.
5 Klop de eieren samen met de crème fraîche los en schep de fijn gesneden basilicum met de geraspte Parmezaanse kaas en de bloem erdoor en breng op smaak met ( 4 seizoenen) peper en zeezout uit de molen.
6 Leg de pijnboompitten in de vorm. op het paneermeel. Vul dan met de cherrytomaatjes.
7 Dan het ei- kaas- bloem- crème fraîchemengsel en tot slot de plakken roma tomaten en plakken mozzarella. Geef nog maar een lekkere draai met de peper en zoutmolen over het geheel .
8 Bak 55 minuten in het midden van de oven totdat de quiche goudbruin en gaar is.
9 Dek eventueel af met alufolie als de taart te donker dreigt te worden.