Tomaten quiche zonder bodem

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een dichte ondiepe quiche vorm in met boter.
  • 2 Absoluut GEEN springvorm.
  • 3 Verdeel de gehalveerde tomaatjes mooi over de vorm.
  • 4 Zeef de bloem in een kom , voeg het zout toe en maak een kuiltje in het midden.
  • 5 Klop onder toevoeging van de melk en de eieren en de gesmolten boter een mooi glad beslag. Voeg de kruiden en de geraspte kaas toe.
  • 6 Schenk het beslag over de tomaten.
  • 7 Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de quiche stevig en goudgeel in circa 35-40 minuten.
  • 8 Neem uit de oven en laat uitdampen. Serveer deze quiche lauwwarm als voorgerecht of als lunch.
  • 9 De quiche kan iets inzakken. Ook geschikt als hoofdgerecht met een kop soep vooraf en een toetje na.

Tomaten quiche zonder bodem is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocoladetruffeltaart
45 min
Bekijk recept
Frisse citruscheesecake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Hartige courgettetaart met zalm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept