1 Doe de Solo Patisserie in een mengkom, samen met de suiker. Klop de twee tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix alles verder.
2 Zeef het zelfrijzend bakmeel erbij en spatel of mix tot je een glad cakebeslag overhoudt.
3 Nu voeg ik nog wat extra smaak toe: speculaaskruiden. En tenslotte gaat er ook een deel van de kruidnoten in! Meng alles onder het cakebeslag.
4 Verwarm de oven alvast voor tot 180°C.
5 Om de cakes te bakken gebruik ik een bakvorm voor kleine cakes. In elke uitsparing komt een leuke papieren cup. Voor zo’n Sinterklaascupcakes mogen het best vrolijke exemplaren zijn.
6 Vul elke cup voor 2/3 met het beslag. Let erop dat je ook hele kruidnoten in elke portie terugvindt.
7 Bak de kleine cakes gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C.
8 Haal de gare cupcakes tijdig uit de oven en laat ze afkoelen.
9 Breek de witte chocolade in stukjes en smelt ze op een zacht vuur. Dip de bovenzijde van elke cupcake in de chocolade. 1
0 Schil de mandarijn, maak de partjes fruit los en snij ze net-niet-helemaal door. Leg bovenop elke cupcake een partje mandarijn en een kruidnoot. Druk ze vast in het laagje chocolade.1