2 Zeef de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder in een grote beslagkom.
3 Verwarm de Solo met de bruine suiker op een zacht vuurtje. Blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen.
4 Klop de eieren los en meng onder de melk. Hak de pecannoten fijn.
5 Breek de chocolade in kleine stukjes of koop chocolade “callets”, dat is makkelijker.
6 Voeg de noten, de gesmolten Solo en chocoladestukjes toe aan de bloem. Maak een kuiltje in het midden en giet er het eimengsel in. Roer met een spatel tot het volledig is gemengd. Roer niet te lang want het beslag moet ietwat klonterig blijven.
7 Neem een muffinvorm voor 12 stuks en strijk de vorm goed in met Solo.
8 Vul elk muffinvormpje tot driekwart van de hoogte en zet in een voorverwarmde oven. Bak 15 tot 20 minuten.
9 Controleer met een priem of de muffins volledig doorbakken zijn. Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm en ontvorm ze dan op een rooster. Bestrooi met wat poedersuiker.