Chocolademuffins met pecannoten

12
35 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm een oven voor tot 180 °C
  • 2 Zeef de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder in een grote beslagkom.
  • 3 Verwarm de Solo met de bruine suiker op een zacht vuurtje. Blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen.
  • 4 Klop de eieren los en meng onder de melk. Hak de pecannoten fijn.
  • 5 Breek de chocolade in kleine stukjes of koop chocolade “callets”, dat is makkelijker.
  • 6 Voeg de noten, de gesmolten Solo en chocoladestukjes toe aan de bloem. Maak een kuiltje in het midden en giet er het eimengsel in. Roer met een spatel tot het volledig is gemengd. Roer niet te lang want het beslag moet ietwat klonterig blijven.
  • 7 Neem een muffinvorm voor 12 stuks en strijk de vorm goed in met Solo.
  • 8 Vul elk muffinvormpje tot driekwart van de hoogte en zet in een voorverwarmde oven. Bak 15 tot 20 minuten.
  • 9 Controleer met een priem of de muffins volledig doorbakken zijn. Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm en ontvorm ze dan op een rooster. Bestrooi met wat poedersuiker.

Chocolademuffins met pecannoten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bananenpannenkoekjes met pecannoten
25 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept

Chocolademuffins met rood fruit
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde chocoladecakejes
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Chocolademuffins
60 min-
Bekijk recept
Chocoladecake met bosvruchtensaus
45 min Nagerecht
Bekijk recept