Amandelcake met chocoladeglazuur

4
100 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 2 Smelt de boter in een steelpannetje.
  • 3 Mix de suiker en de eieren tot het geheel schuimig wordt.
  • 4 Giet de gesmolten boter hierbij en roer door met een garde.
  • 5 Voeg de bloem toe en roer door.
  • 6 Doe het bakpoeder bij het amandelpoeder, roer even door en voeg bij het deeg.
  • 7 Voeg de amandelessence toe en roer nog even zachtjes door met een garde.
  • 8 Beboter en bebloem de cakevorm en giet het deeg erin. Zet dit in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten.
  • 9 Laat goed afkoelen.1
  • 0 Smelt de chocolade samen met de room in een steelpannetje op een lang vuur en blijf goed roeren.1
  • 1 Voeg dan de suiker en glucose toe.1
  • 2 Doe de boter erbij en roer goed door.1
  • 3 Giet het chocoladeglazuur over de cake en laat afkoelen.

Amandelcake met chocoladeglazuur is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Brownietaart met mascarpone en rood fruit
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetaart met walnoten
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met chocoladeglazuur
2u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Bossche bollen
30 min Gebak
Bekijk recept

Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappel-amandelcake
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelcake met mandarijnensiroop
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Saffraan-honing-amandelcake
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept