Cake à la Véronique

6
75 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    - Meng het vanillesuiker met de volledige eieren tot een luchtig en lichtgeel glad mengsel.
  • 2
    - Men hieronder het bloemsuiker erbij en klop opnieuw luchtig.
  • 3
    - Meng nu de boter hieronder. De boter mag niet uit de frigo komen, best op kamertemperatuur. daar dit dan beter mengt.
  • 4
    - Meng ook de zelfrijzende bloem onder het mengsel en klop dit alles nog eens luchtig op.
  • 5
    - Beboter een ronde cakevorm van 26 cm doorsnee en bebloem hem. Doe het mengsel in de vorm.
  • 6
    - De oven voorverwarmen op 170 graden en de cake er dan 1 uur laten in bakken.
  • 7 (Best hetelucht oven)
  • 8
    - Na één uur, even met een priem in de cake prikken en als deze er droog uitkomt is de cake gebakken. Indien deze nog niet gebakken zou zijn dan nog even laten verder bakken.
  • 9 * Tip : indien u een kleinere cake wilt maken in een lange bakvorm dan is het dezelfde werkwijze maar met de volgende hoeveelheden : 75 gram boter/ 2 volledige eieren/120 gram bloemsuiker/120 gram zelfrijzende bloem/1 pakje vanillesuiker

Cake à la Véronique is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tongrolletjes Veronique
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wafels à la Véronique
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse salade à la Véronique
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti Bolognese à la Véronique
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept