Brusselse wafel met rode vruchten

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Los de gist op in 25 ml lauw water. Doe de bloem in een grote kom. Maak een zogenaamde krater in het midden van de bloem en vul de krater met de opgeloste gist. Voeg de suiker, melkpoeder, het uitgeschraapte vanillestokje en de resterende 100 ml water toe. Meng het geheel tot een gladde deeg en laat rijzen.
  • 2 Laat de Solo Wikkel smelten. Ontrol het gerezen deeg en meng met de margarine, die niet te warm meer mag zijn. Klop de eiwitten met het zout goed stijf. Meng deze opgeklopte eiwitten vervolgens ook met het deeg. Zo goed en zo kwaad als je kan, want het vette deeg zal erg aan de deegrol kleven.
  • 3 Bak nu het deeg in een wafelijzer. Het is niet nodig om het ijzer in te vetten.
  • 4 Meng de yoghurt met de rode vruchten. Serveer de wafels met zo’n schepje yoghurt.

Brusselse wafel met rode vruchten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Brusselse wafels met rood fruit
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse bodding
Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse appels
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brusselse wafel met een moes van abrikozen en rozemarijn, mascarponeroom met limoen
10 min Nagerecht
Bekijk recept