1 Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht 160 °C).
2 Klop de Solo Patisserie met de suiker en de vanillesuiker met de mixer met gardes zacht en romig. Voeg het ei toe en klop het erdoor. Meng de bloem, de kleurstof, een mespunt zout en naar wens de koekkruiden met de mixer erdoor tot een kruimelig mengsel ontstaat. Kneed met een koele met bloem bestoven hand tot een soepel deeg.
3 Rol de helft van het deeg op de met bloem bestoven aanrecht uit tot een 4-5 mm dikke lap en steek er met het glas of de koeksteker cirkels uit. Doe dat ook met de andere helft van het deeg. Kneed de restjes weer samen en rol nogmaals uit. Ga door tot al het deeg is opgebruikt.
4 Leg de deegcirkels op de met bakpapier beklede bakplaten. Druk met de koeksteker of het glas aan de linker en rechterkant een markering in de koekjes waar na het bakken de snuit moet komen. Druk de chocoladedruppels als oogjes en neusjes in het deeg.
5 Bak de koekjes in ca. 12 minuten gaar en lichtbruin. Neem ze met het bakpapier van de bakplaat en laat ze op een rooster helemaal afkoelen.
6 Spuit witte glazuur op de gemarkeerde stukjes van de koeken en maak wenkbrauwen. Laat het glazuur helemaal drogen.