Oreo chocolate cheesecake

8
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vet de springvorm in met een beetje boter.
  • 2 Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.
  • 3 Brokkel de chocolade in kleine stukjes boven een kom.
  • 4 Smelt de chocolade in 90 sec. op 900 watt in de magnetron of au bain marie.
  • 5 Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 6 Klop de Philadelphia, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa.
  • 7 Maak de garde of kloppers goed schoon. Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom stijf.
  • 8 Spatel de afgekoelde chocolade door het Philadelphia-mengsel. Spatel vervolgens de slagroom door het chocolade-Philadelphia-mengsel en verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem.
  • 9 Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.1
  • 0 Versier de taart vlak voor het serveren.1
  • 1 Breek 150 gram Oreo`s in grove stukken. Verdeel over de taart.1
  • 2 Je kunt na twee uur opstijftijd de taart serveren. 1
  • 3 Na 1 nacht is de taart echter nog lekkerder en steviger door de chocolade in het Philadelphia-mengsel.

Oreo chocolate cheesecake is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

New York cheesecake de luxe
105 min- Nagerecht
Bekijk recept
Glutenvrije cheesecake
20 min Gebak
Bekijk recept
Wafels met strawberry cheesecake-ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse cranberrycheesecake
25 min Gebak
Bekijk recept

Winterse koffie (advertorial)
20 min
Bekijk recept
Kokos-chocotaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Gemarmerde chocoladecheesecake
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Cookie dough-cupcakes met Oreo-bodem en gezouten karamel
25 min Gebak
Bekijk recept