2 Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel.
3 Brokkel de chocolade in kleine stukjes boven een kom.
4 Smelt de chocolade in 90 sec. op 900 watt in de magnetron of au bain marie.
5 Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.
6 Klop de Philadelphia, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa.
7 Maak de garde of kloppers goed schoon. Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom stijf.
8 Spatel de afgekoelde chocolade door het Philadelphia-mengsel. Spatel vervolgens de slagroom door het chocolade-Philadelphia-mengsel en verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem.
9 Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.1
0 Versier de taart vlak voor het serveren.1
1 Breek 150 gram Oreo`s in grove stukken. Verdeel over de taart.1
2 Je kunt na twee uur opstijftijd de taart serveren. 1
3 Na 1 nacht is de taart echter nog lekkerder en steviger door de chocolade in het Philadelphia-mengsel.