2 bak- of brownievorm (28 x 18 cm) bekleed met bakpapier.
3 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter met 200 gram suiker en een snuf zout zacht. Klop één voor één de eieren erdoor.
4 Zeef de bloem met het bakpoeder boven de (meng)kom en mix tot een glad beslag. Meng tot slot de melk erdoor. Schep het beslag in de vorm en strijk glad.
5 Schil de appels, snijd ze in blokjes en schep ze om met 25 gram suiker en de kaneel.
6 Strooi de appelblokjes over het beslag.
7 Bak de appelcake in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
8 Laat de cake in de vorm afkoelen, stuif er flink poedersuiker over en snijd de cake in mooie blokjes.
9 Variatietip: vervang de helft van de appel door stukjes ananas en bestrooi de cake met een mengsel van poedersuiker en geraspte kokos.