Boerenappelcake

8
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 keukenmachine of mixer met gardes
  • 2 bak- of brownievorm (28 x 18 cm) bekleed met bakpapier.
  • 3 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter met 200 gram suiker en een snuf zout zacht. Klop één voor één de eieren erdoor.
  • 4 Zeef de bloem met het bakpoeder boven de (meng)kom en mix tot een glad beslag. Meng tot slot de melk erdoor. Schep het beslag in de vorm en strijk glad.
  • 5 Schil de appels, snijd ze in blokjes en schep ze om met 25 gram suiker en de kaneel.
  • 6 Strooi de appelblokjes over het beslag.
  • 7 Bak de appelcake in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
  • 8 Laat de cake in de vorm afkoelen, stuif er flink poedersuiker over en snijd de cake in mooie blokjes.
  • 9 Variatietip: vervang de helft van de appel door stukjes ananas en bestrooi de cake met een mengsel van poedersuiker en geraspte kokos.

Boerenappelcake is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Boerenappelcake
15 min Gebak
Bekijk recept

Boerenappelcake
15 min Gebak
Bekijk recept