Mousse van zwarte bessen

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de zwarte bessen. Doe ze in een pan met water en laat ze 10 minuten zachtjes koken.
  • 2 Neem de pan van het vuur, lepel de bessen eruit en druk ze door een zeef zodat alleen de pitten, velletjes en eventuele steeltjes achterblijven.
  • 3 Doe de puree terug in een pan en los de suiker erin op.
  • 4 Laat de puree koud worden.
  • 5 Klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en voeg er eventueel de likeur aan toe.
  • 6 Spatel de slagroom door het eiwit en meng er daarna de koude bessenpuree door.
  • 7 Verdeel de mousse over schaaltjes of glazen. Zet in de koelkast en laat opstijven.Versier met een takje munt.

Mousse van zwarte bessen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept

Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Polonaise-gebakjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Stroopwafel-scheptaart
2 uur-
Bekijk recept