Bladerdeeggebakje met aardbeien

8
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De bladerdeeg doreren met eigeel en schikken op een bakplaat, afbakken in de oven op 180°c.
  • 2 De aardbeien opkuisen en in vier snijden.
  • 3 De room zoeten en opkloppen, koud bewaren.
  • 4 Vanille ijs : de melk met de room en de vanille aan de kook brengen.
  • 5 De suiker met de eigelen opkloppen, het melkroommengsel hierop gieten en binden tot 70°c. Laten afkoelen en afdraaien.
  • 6 Sabayon :
  • 7 De eigelen vermengen met de suiker en de witte wijn. Van het vuur loskloppen tot een gebonden schuimige massa. Van het vuur de coulis doorroeren.
  • 8 Afwerking :
  • 9 Het bladerdeeggebakje horizontaal doorsnijden, de bodem op de borden schikken, hierop de room met de aardbeien en het ijs, het dekseltje opzetten en versieren met bloemsuiker en munt.1
  • 0 Rondom de sabayon serveren.

Bladerdeeggebakje met aardbeien is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Normandische hapjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Klassieke vol-au-vent
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeggebakje met chocolademousse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeggebakje Met Verse Geitenkaas
20-30 min -
Bekijk recept