Geflambeerde ananasspiesjes

4
25 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Houten spiesjes 15 min. in ijskoud water leggen.
  • 2 Snij de schil van de ananas en snij de vrucht in de lengte in vieren.
  • 3 Verwijder de harde kern en snij ze verder in niet te dunne staafjes.
  • 4 Laat de boter smelten met de honing en het citroensap, roer er een snuifje kaneel- en kruidnagelpoeder door.
  • 5 Steek de ananasstaafjes op de spiesjes en bestrijk deze met de boter, gril ze rondom bruin op de BBQ of grill.
  • 6 Verwarm de rum. Leg de spiesjes in een vuurvaste schaal, overgiet met de warme rum en flambeer. Leg de nog brandende spiesjes op borden, overgiet met de rum en serveer met een bolletje vanilleijs.

Geflambeerde ananasspiesjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Geflambeerde aardbeien
Bekijk recept
Geflambeerde sinaasappel
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Geflambeerde noga met chocolade
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Calvadoskip met appels en oesterzwammen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept